Open Source Sofware

030 - 34 10 34 9 agile@www.nipon.nl

Implementatie van Agile

Agile gaan werken is meer dan simpelweg leren scrummen. Het vraagt om commitment in alle lagen van de organisatie. Hoe krijg je de stakeholders mee? De beste route om Agile succesvol te implementeren verschilt per organisatie. NIPON wordt regelmatig gevraagd om de introductie van Agile werken in organisaties te begeleiden. 

Vaak komt de vraag om begeleiding van een team dat bij ons een training heeft gevolgd. In onze trainingen focussen we op het verwerven van de Agile mindset, de manier van denken die de basis vormt voor alle werkvormen. We oefenen dit met de frameworks (scrum, lean, kanban). Hoewel de training leerzaam is en inspireert, lost het de problemen op de werkvloer niet op.

Weerstand
Introductie van Agile werken vraagt om gedegen voorbereiding. Elke organisatie heeft meerdere werkvormen geprobeerd, vaak met grote reorganisaties als gevolg. Veel mensen zijn sceptisch geworden. En dan roepen hippe termen als Agile en Scrum irritatie op. Daarbij: ‘al zou het werken, ik heb het veel te druk met mijn werkzaamheden en kan iets nieuws er acht niet bij hebben’. Dít is de realisatie van starten met Agile. Het venijn zit ‘m niet in de staart, maar direct aan het begin

Vertrouwen
De transitie naar Agile werken vraagt om zorgvuldig bouwen aan vertrouwen. Een succesvolle pilot dus om de teamleden mee te krijgen. Een krachtige business case om de directie te overtuigen van de voordelen van Agile. En vooral veel realiteitszin dat Agile geen grote unificatietheorie is, maar slechts een manier van denken en werken. Agile werken gaat in kleine stappen, iteratie na iteratie, met voortdurend testen en bijsturen. Er is geen transitie die meer Agile is dan de transitie naar Agile werken.

Contact
Zoekt u advies en begeleiding bij de introductie van Agile in uw organisatie? Ons team van specialisten kan u helpen. Bel met Gerjon Zomer op 06 – 113 87 133 of stuur een email naar agile@nipon.nl.

N.B. Bent u op zoek naar een freelance of interim Agile specialisten? Onze trainers zijn inzetbaar als interim scrum master, product owner en agile coach.

Onze ideeën zijn niet hip, maar al 2.500 jaar oud.
Call Now Button