Open Source Sofware

030 - 34 10 34 9 agile@www.nipon.nl

Agile teamtrainingen

NIPON is specialist in praktijkgerichte training voor scrumteams. Wij trainen hierbij in de Agile Mindset. We bieden meerdere varianten zoals het onboarding programma voor beginnende scrumteams en de soft skills trainingen in het kader van persoonlijke effectiviteit. Om een scrumproject beter te managen bieden we de unieke proces & planning traininng. Voor de gevorderde scrum-masters en product-owner is er het excellence programma.

KISS
Wij geloven in eenvoud. Eén van de principes van Agile is: ‘Doe liever 1 ding goed dan een hele boel dingen slecht’. Onze kracht ligt in het aanleren van de Agile Mindset. In het combineren van kennis, tools en praktijk. Ons trainingsaanbod is en blijft daarom beperkt.  De trainingen verzorgen wij bij voorkeur op onze prachtige trainingslocatie aan de Utrechtse Vecht, maar InCompany is ook mogelijk.

 

Agile en scrum leren? Volg de praktijkgerichte onboarding training van NIPON. We bieden teamtraining en organisatietraining.Agile Onboarding
Een unieke teamtraining aan voor teams en organisaties die Agile willen (of moeten) werken. In ons onboarding programma leren we u ‘De agile mindset’. In een leerzame en praktijkgerichte sessie leert u Agile snappen. Zo kunt u de Agile Frameworks (Scrum, Kanban, XP) effectief inzetten. 

 

Proces & planning Procesplanning is essentieel voor scurmteams. U werkt wellicht al met jira of trello, maar heeft u echt overzicht? In deze teamtraining leert u een scrumproces te managen. Met planningssoftware speciaal voor scrum en agile.
De zelfsturende scrumteams zijn een waanzinnig bedenksel, maar in de praktijk werkt het vaak niet zo. En welke manager gaat akkoord ‘we weten nog niet precies wat het product wordt, wanneer we het opleveren en wat de ontwikkelkosten zijn’. Agile werken vraagt ook om ‘begin with the end in mind’. Daarom leren we teams vooral goed product breakdowns te maken.


Wilt u de Agile vaardigheden en mindset van uw team verbeteren en optimaliseren? Hoe kunt u Agile en scrum effectiever inzetten? Volg de praktijkgerichte onboarding training van NIPON. We bieden teamtraining en organisatietraining.Masterprogramma

Deze ‘training in excellence’ is het logische vervolg op het Onboarding programma. Uw team werkt al volgens de Agile beginselen en maakt gebruik van één of meer Agile Frameworks. In een leerzame en praktijkgerichte sessie leert u Agile nog beter snappen. Het doel: meetbaar effectievere projecten. 

 

Softskills Hoe effectief is uw scrumteam? NIPON biedt teamtraining in persoonlijke effectiviteit (soft skills) inclusief persoonlijke scrumcoaching.
Een scrumteam bestaat uit mensen. Je kunt nog zoveel certified agile specialisten bij elkaar zetten, als het niet matcht, wordt het niks. Wij bieden een unieke teamtraining. In een combinatie van theorie en praktijk zetten we de individuele teamleden in hun kracht  om zo het team samen te smeden tot een geoliede machine. Deze training is ook waardevol voor teams die niet Agile werken.


Agile Crash Course NIPON biedt een crash course in de agile mindset. Leer scrummen in 1 dag. met onze teamtraining in agile, scrum en kanban.

In de crash course draait het om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te weten te komen over Agile werken. We gaan niet alleen in op Agile mindset maar ook op de verschillende framesets (scrum, kanban, xp). Let op: dit is het enige NIPON programma zonder praktijksetting. 

 

Als eerste kennismaking met Agile werken en de scrum methodiek hebben we de workshop Scrum koken ontwikkeld. Een leuke combinatie van leren en ontspannen. Ook ideaal voor een teamdag. Meer informatie op de speciale themasite.

 

1.000+ opleiders in Agile ....

Die schermen met een woud aan termen als agile coach, business scrum, certified, XP, scrum master, persona, burn down, backlog, kanban, mvp, planning poker, retrospective, slack, jira, devops, continuous delivery, persona, stand-up, IT scrum, epic, iteratie, zelfsturende teams, product-owner, interdisciplinary teams, trello, sprints, burn up en user stories.

... en maar 1 Agile opleider

NIPON is 100% agile. Alleen zo kun je de agile mindset overbrengen. Agile is een way of life. En al die dure woorden? Dat zijn slechts tools om het enige juiste doel te bereiken: het beste product ontwikkelen voor de gebruiker.

NIPON is de eerste opleider die zelf 100% volgens de Agile mindset werkt:
• Ons onderwijs aanbod is afhankelijk van de vragen en wensen van de doelgroep*
• Onze doelgroep is vervat in meerdere persona’s die meegroeien met tijd en ervaring
• Onze trainingen en opleidingen zijn Agile in vorm én inhoud
• Onze organisatie is plat en werkt met zelfsturende teams
• NIPON ademt de culture of experimentation 

Agile is een mindset. Een mindset kun je leren.

Doel van de training

Het enige echte doel van de teamtraining is het verwerven van inzicht. Inzicht in de Agile mindset en vooral hoe deze toegepast kan worden in de eigen organisatie en projecten. Hoe Agile en haar framesets (beter) ingezet kunnen worden voor het behalen van de organisatiedoelstellingen. Vaak levert de training ook oplossingen op voor concrete problemen waar teams tegenaan lopen.

Het hele team

Bij de start van het agile werken sturen de meeste organisaties hun managers en teamleiders ‘op training’. Zij brengen hun kennis over agile werken vervolgens over op het team. In onze ogen is dit weinig effectief. Agile vraagt om een nieuwe cultuur die ingebed is in alle lagen van de organisatie. Wij bieden daarom alleen teamtrainingen, zodat alle medewerkers – directie, managers én specialisten – de agile mindset leert snappen.

Aan de slag!

NIPON heeft altijd een ondersteunende rol.  En geloof ons, het is verdraaid lastig om je mond te houden als je enthousiast bent over Agile. Of als je een oplossing ziet voor de klant. Onze taak is echter slechts het creëren van een voedingsbodem en het geven van feedback. Uiteindelijk moet u zelf aan de slag. Wij maken het probleem helder, ú bedenkt de oplossingen. Alleen de sfeer maken we samen. Agile is namelijk vooral fun.

Nipon is praktijkgerichte opleiding, cursus, training en workshop in de agile mindset. Scrum werken? Doe eerst de certified agile onboarding. Nipon is praktijkgerichte opleiding, cursus, training en workshop in de agile mindset. Scrum werken? Doe eerst de certified agile onboarding. Nipon is praktijkgerichte opleiding, cursus, training en workshop in de agile mindset. Scrum werken? Doe eerst de certified agile onboarding. Nipon is praktijkgerichte opleiding, cursus, training en workshop in de agile mindset. Scrum werken? Doe eerst de certified agile onboarding. Nipon is praktijkgerichte opleiding, cursus, training en workshop in de agile mindset. Scrum werken? Doe eerst de certified agile onboarding.

Call Now Button