Open Source Sofware

030 - 34 10 34 9 agile@www.nipon.nl

Agile proces & planning

Het scrumboard kennen we. In analoge vorm op de flip-over of online met bijvoorbeeld Trello. En voor het betere projectmanagement is er Jira. Maar nog steeds geldt het aloude adagium: ‘rubish in – rubish out’. Er zijn verschillende redenen waarom zelfsturende teams stuurloos worden en agile projecten in de soep lopen. De software is vaak niet intuïtief genoeg, het kost teveel tijd of de teamleden hebben er gewoonweg geen zin in. Wat de reden ook mag zijn, proces- en projectmanagement is de basis van Agile. En ook dit kun je leren.  

Procesplanning is essentieel voor scurmteams. U werkt wellicht al met jira of trello, maar heeft u echt overzicht? In deze teamtraining leert u een scrumproces te managen. Met planningssoftware speciaal voor scrum en agile.Inhoud
De kern van deze teamtraining is goede product breakdowns maken. Dit is de basis van goed Agile projectmanagement. Voor de training werken we met het gpd.today platform. Deze software werkt vanuit het einddoel terug. Zie het als een symbiose tussen het oude projectmatig werken en Agile. We starten na een korte kennismaking met theorie en gaan vervolgens aan de slag. De sessie wordt afgesloten met een finale retrospective tijdens het zelfbereide meergangen diner.

Praktijkgericht
In al onze trainingen creëren we een praktijksetting. We geven iedereen uitdagende maatopdrachten en raken daarmee direct de kern van wat elk teamlid heeft te leren. De opgedane kennis en vaardigheden wordt daarbij in de praktijk gebracht. Een werkvorm die we vaak gebruiken is de kookworkshop waarbij de teamleden onder aanvoering van professionele chef-koks een heerlijk meergangen diner bereiden. De beste passende werkvorm kiezen we altijd in samenspraak met u. We stellen als eis dat de praktijksetting de teamdynamiek laten zien én dat deze veilig is en voelt.

Karakter
De teamtraining Agile Proces & Planning is vooral bedoeld voor teams die al Agile werken*, maar die aanlopen tegen projectmanagement issues. Bijvoorbeeld problemen bij het inschatten van reële uren in de sprint planning. Het programma combineert kennis en inzichten met ontspanning. Het is daarom ook zeer geschikt als teamdag mét verdieping.

Voorgesprek
Voor we weten wat we u kunnen bieden, moeten we het probleem helder hebben. Eén van de trainers neemt daarom vooraf contact met u op. Wat doet uw team, wat wilt u bereiken en waar loopt u tegenaan? Waar zit de pijn? We nemen de organisatie visie, missie en doelen als uitgangspunt. In de training lichten we issues uit de praktijk uit. De kosten van de telefonische intake zijn inbegrepen in de trainingsprijs.

Duur
1,5 dagdeel (sessie van 6 uur)

Trainers
De teamtraining Agile Proces & Planning is een samenwerking tussen NIPON, CookCook! en trainer Marcel van den Elst.

Deelnemers
Deze training verzorgen wij voor teams van 6 tot 16 personen. Grotere groepen in overleg. Voorkennis is niet nodig, maar ervaring met JIRA en/of andere Agile porjectmanagement software is een pré.

Investering
De kosten voor deze teamtraining bedragen € 150,00 per deelnemer en € 1.500,00 voor de Agile trainer
Inbegrepen zijn de training, hand-outs, huur van de trainingslocatie, hapjes & drankjes, kookworkshop en afsluitend meergangen diner inclusief dranken. Bedragen exclusief BTW.

Locatie
De training wordt standaard verzorgd in onze sfeervolle trainingslocatie in Utrecht (Oud Zuilen).

Ervaring 
De teamtraining Agile Proces & Planning is onder meer effectief ingezet voor teams van UWV en ProRail.

Info en boeken
Wilt u meer informatie over deze training? Stuur een e-mail naar teamtraining@nipon.nl of bel op ons nummer  030 – 34 10 34 9.  U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

* Beginnende team adviseren wij de Agile Onboarding.

Contact
Wilt u weten hoe de training van NIPON bijdraagt aan krachtige teams? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Stuur een email naar teamtraining@nipon.nl of bel ons.

030 - 34 10 34 9 

praktijkgerichte training in agile proces en planning (jira, trello, gpd.today).

De Impact Cirkel voor deze training

Wilt u uw scrum team trainen? NIPON verzorgt praktijkgerichte teamtrainingen in de Agile Mindset.

We focussen op onboarding, soft skills, teambuilding en proces & planning. Desgewenst bieden we individuele teamleden een coachingstraject met focus op persoonlijke effectiviteit.

De trainingen verzorgen wij bij voorkeur op onze prachtige trainingslocatie in Oud Zuilen, maar InCompany is ook mogelijk. 

Call Now Button